Skip to content

Ooglidcorrecties.

Meer dan een standaard ooglidchirurg.

De ogen zijn bepalend voor je uitstraling. Heb je last van hangende oogleden? Of wallen onder de ogen? Samen bekijken we de mogelijkheden. Afhankelijk van het doel zetten we in op laserbehandelingen, injectables of ooglidchirurgie.

Overtollige huid- of onderhuids vet ter hoogte van de bovenste oogleden zorgt er voor dat het ooglid niet meer goed zichtbaar is. De huid kan zelfs de wimpers raken en zwaar aanvoelen waardoor in rust de oogleden lager gaan hangen.

Ter hoogte van de onderste oogleden kan er ook overtollige huid aanwezig zijn maar meestal gaat het hier over overtollige vetophoping of een combinatie van beiden. Dit geeft een zwaartegevoel en je ziet er vermoeid uit.

Na een ooglidcorrectie of blepharoplastie voelen je ogen minder vermoeid aan, je ziet er minder moe uit en je hebt opnieuw een open blik. De littekens worden gemaakt in een plooi die van nature reeds aanwezig is waardoor deze over verloop van tijd zullen vervagen en zelfs niet meer zichtbaar zijn.

De ingreep gebeurt onder lokale verdoving en duurt 15 tot 60 minuten. De draadjes mogen verwijderd worden na 5-7 dagen.

Bij een Ptosis hebben mensen 1 of 2 oogleden welke lager hangen dan normaal. De ooglidheffer is te zwak waardoor het oog niet volledig geopend kan worden. Deze aandoening kan het zicht belemmeren, vooral bij het omhoog kijken waarbij het ooglid voor de pupil gaat hangen.
Meestal is een ptosis aan één oog aanwezig maar dit kan ook minder duidelijk aan de andere kant aanwezig zijn. Bij de correctie van een ptosis wordt deze hefspier weer vastgemaakt aan de tarsusplaat boven de wimpers. Op deze manier kan het ooglid omhoog getrokken worden en zullen de beide ogen symmetrisch openen.

Sommige mensen hebben onder de ogen vetzakjes zonder dat er huidoverschot aanwezig is. Indien dit het geval is hoef je geen incisie te maken in de huid om de vetzakjes te verwijderen. De incisie kan plaats vinden van binnen uit. Het voordeel is dat je de week na de ingreep geen wondjes en pleisters hebt. Er treden wel zoals bij een gewone onderooglidcorrectie zwelling en blauwe plekken op. Deze blauwe plekken zijn echter makkelijk en veilig te verdoezelen gezien er geen wondjes aanwezig zijn. Indien er wel een huidoverschot is kan er best een gewone ooglidcorrectie plaats vinden zodat er ook wat huid weg gehaald kan worden.

Een Aziatisch ooglid heeft een andere anatomie dan een Kaukasisch ooglid. Een Aziatisch bovenste ooglid heeft geen plooi. Dat maakt dat de huid al makkelijker tegen de wimpers gaat hangen. Maar ook dat de ogen er optisch kleiner uit zien. Door het creëren van een plooi gaat het oog optisch groter lijken en komt er minder druk op de wimpers.

BoMedics is een referentiecentrum op het vlak van oogleden. Dat wil zeggen dat we net dat beetje verder gaan en zelfs voor de meest zeldzame gevallen een oplossing bedenken.

Dr. Ellen Jennes
expert in ooglidchirurgie

Plan je intake.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Maak online een afspraak bij Dr. Ellen Jennes.