Skip to content

Plastische chirurgie.

Een kleine ingreep voor een mooi en natuurlijk resultaat.

De natuur een handje helpen? Een plastische ingreep kan mooie en natuurlijke resultaten opleveren. Tijdens een intake gesprek gaan we na wat jouw verwachtingen zijn en bespreken we de haalbaarheid ervan.

Tijdens een intake gesprek bespreken we de haalbaarheid van jouw vooropgestelde doelen.

Gelaat.

De minifacelift is een veel gevraagde faceliftoperatie binnen de gelaatschirurgie die zachter en eenvoudiger is dan de klassieke facelift. De MACS-lift (Minimal Access Cranial Suspension), S-lift, soft lift of ook wel minilift is een geavanceerde techniek voor natuurlijke gezichtsverjonging. De MACS-lift heeft vooral effect op de hals, de kaaklijn en hamsterwangen. De MACS-lift is minder ingrijpend dan de klassieke facelift en is alsnog in staat om de rimpels uit het gezicht te laten verwijderen. Als je kiest voor een MACS-lift, ben je gegarandeerd van duurzame resultaten, een kleinere incisie en dus een sneller genezingsproces. De ‘mini’ in minilift staat dus voor mini-litteken en zeer korte herstelperiode.

Bij de full facelift wordt vanaf het middelste deel van het gezicht tot en met de hals vet- en huidweefsel weggenomen en worden de spieren ingekort. Hiervoor maakt de arts een snede vanaf de haarlijn boven de slaap via de natuurlijke plooi voor en achter het oor naar de achterkant van het hoofd. De huid wordt hierna losgemaakt van het weefsel en de spieren. Overtollig vet wordt weggenomen en de spieren worden korter gemaakt. De huid wordt teruggelegd en strak getrokken en het teveel aan huidweefsel wordt verwijderd. Hechtingen worden in meerdere lagen aangebracht om de trekkrachten op de huid te verdelen. Indien gewenst wordt ook nog een snede in de plooi onder de kin gemaakt om ook de voorste halsspieren strakker te kunnen trekken. Het doel van deze faceliftoperatie is om de rimpels uit het hele gezicht te laten verwijderen tijdens één ingreep.

De huid aan de hals en nek is jammer genoeg een plek waar ouderdom zich als eerste zal tonen. Door de jaren heen verliest de huid aan de nek zijn elasticiteit, wat leidt tot overtollige huid en diepe rimpels. Door het voorzichtig herarrangeren van deze huid krijg je terug een jeugdige look. Een hals- of neklift biedt, net als een facelift, een oplossing om de huid terug strakker en mooier te krijgen.

Tijdens een hals- of neklift maakt Dr. Wim Danau discrete en smalle incisies achter de oren en onder de kin. Daarna wordt dit oppervlak gelift en wordt er vet en overtollige huid weggehaald. De spieren onder de huid en de overblijvende huid worden strakker gemaakt, zodat uiteindelijk de nek er terug glad en strak uitziet. Dit resulteert in een jeugdige en slankere look voor de patiënt. Een hals- of neklift kan prima gecombineerd worden met een facelift of fillers, voor een uitgesproken perfect resultaat.

Liposuctie betekent letterlijk: op een fijne, esthetische manier onderhuids, overtollig vet weghalen. Net zoals bij de klassieke liposuctie verwijderen we vetcellen op ongewenste plaatsen. Toch is de kans op huidonregelmatigheden veel kleiner. Ook zijn de pijn, de blauwe plekken en de vochtophoping na de ingreep beduidend minder. Je kan dus spreken van een veel patiëntvriendelijkere ingreep wanneer we vet weghalen door middel van liposuctie.

Als we ouder worden, wordt de huid van de bovenlip slapper en daardoor ook langer. Dit zorgt voor een verminderde zichtbaarheid van de boventanden zowel in rust als bij het lachen.

Bij een liplift wordt direct onder de neus een klein stukje huid weggehaald. De bovenlip wordt korter en het vermiljoen (het rode deel van de lip) wordt groter.

Een liplift kan je een jonger, vrouwelijker en aantrekkelijker uiterlijk geven. Op voorwaarde dat jouw tanden mooi gebleven zijn, geeft een liplift je een ‘frissere’ look.

Bij de wenkbrauwlift of voorhoofdslift worden de uitgezakte wenkbrauwen en voorhoofdshuid gelift. Alhoewel de wenkbrauwen en voorhoofd één geheel vormen met het aangezicht, wordt deze operatie vaak apart verricht en behoort het niet tot een full-facelift.

Wel wordt deze faceliftoperatie vaak gecombineerd met een ooglidcorrectie aan het boven- en/of onderooglid.

Oren.

Bij een oorcorrectie of otoplastie worden afstaande oren gecorrigeerd.

In de meeste gevallen worden afstaande oren veroorzaakt door de afwezigheid van een plooi in het oorkraakbeen, dat bekend staat als de antihelix. Het is een kenmerk dat vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Afstaande oren zijn voor de persoon in kwestie vaak een bron van irritatie, die soms zelfs psychische problemen met zich meebrengt. Dit verhelp je door een kleine plastisch chirurgische ingreep aan het gelaat. Jouw chirurg kan de stand van de oren zodanig corrigeren, dat de ergernis en het onzekerheidsgevoel volledig tot het verleden behoren.

Als de oorlel te groot en/of uitgezakt is, kan er een incisie in de onderste rand worden gemaakt en kan die vervolgens weer worden dichtgenaaid in de gewenste vorm.

Een oorlelverkleining kan makkelijk worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Borsten.

Een borstvergroting is wellicht een van de meest uitgevoerde esthetische ingrepen. Dankzij een borstvergroting kan de vorm en de grootte van de borsten veranderd worden. De gewenste esthetiek bereiken we door passende siliconen borstimplantaten te plaatsen.

Vooral vrouwen die altijd al kleinere borsten gehad hebben en vrouwen die door zwangerschap of gewichtsverlies minder stevige of kleinere borsten kregen, kiezen voor een borstvergroting. Mooie borsten vormen een essentieel deel van de vrouwelijkheid en zijn bepalend voor hoe we ons voelen. Gelukkig zijn vandaag de dag door middel van vergroting met (siliconen) borstimplantaten prachtige en stevige borsten voor het hele leven mogelijk.

Een borstverkleining of borstreductie uitvoeren, is niets meer dan overtollig vet en/of klierweefsel wegnemen. Vrouwen met grote en zware borsten ervaren vaak rugklachten. Dit is zeker een reden om een borstverkleining te overwegen.

De plastisch chirurg zal in overleg met de patiënte een cupmaat aanmeten die in verhouding staat tot het lichaam. Na het uitvoeren van een borstverkleining bekom je vaak ook een liftend effect van de borsten waardoor je niet alleen mooie en kleinere borsten ervaart. Je ziet namelijk ook een borstverstevigend effect.

Een borstlift, eventueel met implantaten, is vaak aangewezen wanneer de borsten gaan doorhangen door gewichtsverlies, elasticiteitsverlies bij het verouderen, zwangerschap of het geven van borstvoeding. Hierdoor ontstaat een diepe borstplooi en bevindt de tepel zich vaak lager dan de borstplooi.

Is de borst niet alleen verslapt maar bovendien te weinig gevuld? Dan is het mogelijk een borstlift te combineren met het inbrengen van borstimplantaten. Een borstversteviging heeft zo het gewenste resultaat.

Een tepelcorrectie wordt vaak uitgevoerd omdat met het ouder worden het tepelhof groter kan worden. Veel vrouwen vinden dit minder mooi. Ook na de zwangerschap komt het regelmatig voor dat de grootte van de borsten en de tepels zijn veranderd. Door een tepelcorrectie kan de vorm van de tepels aangepast worden naar wens.

De behandeling kan bestaan uit:

  • Verkleinen van het tepelhof
  • Indien het tepelhof wordt verkleind, wordt er een incisie rondom het tepelhof of direct rondom de tepel geplaatst, waarna de overtollige huid van het gepigmenteerde gedeelte van het tepelhof wordt verwijderd. De incisies worden gehecht met zowel oplosbare als niet-oplosbare hechtingen. Het verkleinen van het tepelhof wordt vaak gecombineerd met een borstlift.
  • Inkorten van de tepel
  • Een te grote tepel verkleinen of inkorten door het verwijderen van klierweefsel en huid van de tepel.
  • Correctie van een ingetrokken tepel
  • Bij de correctie van een ingetrokken tepel worden de melkgangetjes losgemaakt, waardoor de tepel niet meer naar binnen ‘getrokken’ wordt.

Gynaecomastie (gynaecomastia van het Griekse gyne ‘vrouw’ en mastos ‘borst’) is de ontwikkeling van abnormaal borstweefsel bij mannen. Dit kan vaak onprettig zijn en kan chirurgisch verwijderd worden.

De oorzaak van abnormaal borstweefsel bij mannen kan ofwel fysiologisch of niet fysiologisch van aard zijn. Op babyleeftijd en in de pubertijd is deze borstklierzwelling bij de man ‘fysiologisch’. Dat wil zeggen dat het niet abnormaal is maar een normale reactie is van de borstklier op hormonen. Wanneer gynaecomastie niet fysiologisch is, kan deze veroorzaakt zijn door medicatie, ziekten, verandering in de productie van hormonen, gezwellen of kanker. In beide gevallen kan een chirurgische ingreep overwogen worden.

Armen.

Een armlift is een regelmatig uitgevoerde operatie en kan uitkomst bieden indien je te veel huid hebt aan de onderzijde van de bovenarmen. De huid kan slap en uitgerekt zijn door onder andere gewichtsverlies of veroudering. Soms kan de overtollige huid een belemmering geven bij het gebruik van de armen, maar meestal heeft de operatie een esthetische reden.

Bij een armlift wordt het teveel aan huid weggenomen, soms gecombineerd met een liposuctie. Het litteken loopt doorgaans van in de oksel tot aan de elleboog en bevindt zich aan de onderkant van de arm.

Buik.

Bij iedereen zal de contour van de buikwand in de loop der jaren veranderen, alleen al door het natuurlijke verlies van de elasticiteit van de huid wordt de buikwand slapper. Andere beïnvloedende factoren zijn lichaamsbouw, lichaamsgewicht (lokale of algemene vetophoping) en eventuele zwangerschappen met uitrekken van de rechte buikwandspieren. Bij mensen die veel kilo’s zijn kwijtgeraakt, kan zelfs een zogenaamde vetschort ontstaan. Hierbij hangt de uitgerekte huid en onderhuids vetweefsel als een soort schort aan de onderbuik.

Er bestaan verschillende technieken om een buikwandcorrectie uit te voeren. Doorgaans wordt de keuze voor een bepaalde behandeling bepaald door de bevindingen bij het lichamelijk onderzoek. Hierbij wordt vooral gelet op de elasticiteit van de huid, de conditie en het aspect van de rechte buikwandspieren en op de mate van lokale vetophoping.

Een pubis-lift is een mogelijke oplossing bij een overschot aan vet en huid rond de venusheuvel. Ook kan met een pubis-lift een verzakking van het gebied rond de venusheuvel worden hersteld.

Verzakking van de schaamstreek kan bijvoorbeeld optreden na een zwangerschap, na groot gewichtsverlies of door veroudering. Wanneer je je stoort aan het aanwezige vet op de venusheuvel, dan kan je een pubis-lift of een liposuctie van de venusheuvel overwegen.

Liposuctie.

Liposuctie betekent letterlijk: op een fijne, esthetische manier onderhuids, overtollig vet weghalen. Net zoals bij de klassieke liposuctie verwijderen we vetcellen op ongewenste plaatsen. Toch is de kans op huidonregelmatigheden veel kleiner. Ook zijn de pijn, de blauwe plekken en de vochtophoping na de ingreep beduidend minder. Je kunt dus spreken van een veel patiëntvriendelijkere ingreep wanneer we vet weghalen door middel van liposuctie.

Bij een goede diagnose kan bij 95% van de patiënten een uitstekend resultaat bereikt worden. Tijdens de medische consultaties die aan de ingreep voorafgaan, wordt er beslist over de te behandelen plaatsen en kijken we of de behandeling een oplossing biedt voor het figuurprobleem. Want al heeft deze methode iets ‘magisch’, dit wil nog niet zeggen dat men wonderen kan verrichten. Belangrijke elementen zijn de kwaliteit van de huid en het spierweefsel. Ook voor mensen met een algemeen overgewicht is liposculptuur niet de oplossing om hun vet kwijt te geraken. Het is aangewezen om eerst af te vallen, daarna kun je vet laten weghalen. Daarnaast vinden veel mensen het fijn om een mooie lichaamsverhouding te creëren, eventueel door het laten doen van een borstvergroting in combinatie met het weghalen van het vet.

Littekens.

Ongevallen of operaties kunnen littekens nalaten overal op het lichaam. In het beste geval genezen deze onopvallend, maar soms blijven ze duidelijk zichtbaar. Een litteken kan verbreden, rood en dik worden (hypertroof) of echt beginnen groeien (keloïd). In deze gevallen is het litteken onesthetisch en kan plastische chirurgie een oplossing bieden.

Elke situatie dient individueel benaderd te worden. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk afhankelijk van jouw situatie, gaande van siliconenpleisters -en gel tot injecties of laserbehandelingen en chirurgische correctie.

Een litteken kan nooit volledig ongedaan worden gemaakt, maar in de meeste gevallen kan een significante esthetische verbetering worden bekomen door een gepaste behandeling.

Schaamregio.

Een maagdenvlies (of ook hymen genoemd) is een anatomische cirkelvormige slijmvliesstructuur die de ingang van de schede beschermt. Bij de eerste geslachtsgemeenschap wordt deze gescheurd of open gerekt met vaak minimaal bloedverlies tot gevolg.

Een maagdenvliesherstel of hymenoplastie wordt uitgevoerd bij vrouwen na de geslachtsgemeenschap, of in gevallen van seksueel geweld of verkrachting. Ook vrouwen waarbij het hymen ongewild beschadigd is geraakt tijdens bv. het sporten kunnen een maagdenvliesreconstructie overwegen.

Een schaamlipcorrectie of labiaplastie is een chirurgische ingreep waarbij overtollig weefsel van de kleine schaamlippen wordt verwijderd. Schaamlippen kunnen soms namelijk door hun grootte klachten geven. Denk je hierbij vooral aan mechanische klachten bij: sporten, fietsen, geslachtsgemeenschap, het dragen van strakke kleding,… Een goede fysieke en geestelijke gezondheid zijn noodzakelijk voor deze ingreep. Een schaamlipcorrectie is een snelle en betrouwbare methode met een duurzaam resultaat.

De ingreep is relatief eenvoudig en pijnloos, met een snel herstel. Ook is de ingreep een van de veiligste plastisch chirurgische ingrepen die er zijn. Lees hier meer informatie over de ingreep zelf en wat je kan verwachten.

Plan je intake.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Maak online een afspraak bij Dr. Wim Danau.

Intake huidverbetering en huidverzorging.

Geef je huid wat ze verdient.

Heeft je huid wat extra liefde nodig of weet je niet welke verzorgingsproducten je het best gebruikt voor jouw huid? Kom langs bij huidtherapeute Julie Troonbeeckx. *

* Bij aankoop van verzorgingsproducten ter waarde van € 100 wordt de consultatie van € 25 niet verrekend.