Boeking Huidconsulente
BOEK
HIER
GRATIS
Huidadvies
Onze missie?
Iedereen helpen die zijn/haar huid
wil verbeteren.
U kan hiervoor terecht bij onze
HUIDCONSULENTE
GISÈLE PECHÉ.

Esthetische geneeskunde Injectie met spierontspanners (botuline toxine)


Injecties met spierontspanners werken in op de spieren onder het huidoppervlak en zorgen er zo voor dat de huid strakker wordt en ongewenste rimpels worden verminderd. Deze injecties worden veelal toegepast in het gelaat. Injecties met spierontspanners kunnen echter ook een oplossing bieden voor buitensporige transpiratie (bv. oksels).

Rimpels ontstaan op verschillende manieren. Enerzijds zijn er de dynamische rimpels, welke ontstaan door spierbewegingen. Zo zijn er rimpels in het voorhoofd bij het optillen van de wenkbrauwen, rimpels rond de ogen (de zogenaamde "kraaienpootjes") en rimpels tussen de wenkbrauwen (fronsrimpels).

Door deze spieren repetitief te bewegen worden de rimpels onderhouden en worden ze dieper. Deze rimpels worden best behandeld via injecties met spierontspanners, zoals botuline toxine. De werkzame stof zorgt er gericht voor dat de spier minder actief wordt, waardoor rimpels niet meer onderhouden worden, minder diep worden of zelfs tijdelijk verdwijnen.

Anderzijds ontstaan er ook rimpels door veroudering. Met de toenemende leeftijd verliest de huid collageen en elastine, waardoor de souplesse van de huid vermindert. Hierdoor gaan kleine lijntjes ontstaan en gaan bestaande rimpels toenemen. Deze rimpels worden behandeld door middel van injecties met fillers, om het volume te herstellen, eventueel in combinatie met spierontspanners. De beste behandelingsstrategie en -frequentie hangt af van patiënt tot patiënt. De arts zal de verschillende opties met u bespreken tijdens het intakegesprek.

Frons - Esthetiek
Frons
Kraaienpootjes - Esthetiek
Kraaienpootjes
Voorhoofd - Esthetiek
Voorhoofd
Intake esthetiek / ooglidchirurgie:
MAAK ONLINE UW AFSPRAAK BIJ DR. ELLEN JENNES