Esthetische geneeskunde Vetreductie – Cryolipolyse (Cooltech®)


Cryolipolyse met het Cooltech® toestel is een veilige, weinig pijnlijke, niet-chirurgische behandeling gericht op figuurcorrectie door het selectief verwijderen van lichaamsvet. Cryolipolyse biedt in vele gevallen een goed alternatief voor de chirurgisch-invasieve liposuctie.

Het werkingsmechanisme van de Cooltech® cryolipolyse is gebaseerd op een gecontroleerde bevriezing van vetcellen, die gevoelig zijn voor koude en afsterven door celdood (apoptose).

Tijdens de cryolipolyse behandeling wordt de huidplooi van de te behandelen zone in een vacuum Coolsculpting handstuk geplaatst. De huidplooi met overtollig vet wordt tussen de twee koelpanelen van dat handstuk aangezogen. Hierdoor wordt warmte onttrokken aan het vetweefsel en worden de vetcellen gecontroleerd en gericht afgekoeld. Het Cooltech® toestel heeft twee handstukken, waardoor twee zones tegelijkertijd behandeld kunnen worden.

De bevriezingscyclus van een huidplooi duurt ongeveer 70 minuten. De behandeling gebeurt zonder nood aan verdoving of pijnstilling. Na de behandeling wordt de behandelde zone ingemasseerd om de afdrijving van de bevroren vetcellen te bevorderen. Na de cryolipolyse behandeling kunnen de normale activiteiten gewoon hervat worden.

Met cryolipolyse kunnen volgende plaatsen op het lichaam behandelen:

  • Buikzone
  • Onderkin
  • Dijen (binnen- en buitenkant)
  • Flanken boven de heupen (de zogenaamde "love handles")
  • Achterwerk
  • Mannelijke borsten

Een cryolipolyse behandeling omvat doorgaans drie tot vier sessies met een interval van vier tot zes weken. De resultaten worden gaandeweg zichtbaar. Na afloop van de behandeling kan het eindresultaat via vetmeting en/of fotografische controle geëvalueerd worden.